9/7/16

QTP/UFT Certification Questions and Answers-Part 2

101. Where do we Specify the Maximum Time to Wait for a Web Page to Load
A) File->Settings, Web Tab.
B) Tools->Options, Web Tab.
C) Resources->Settings, Web Tab
D) None of above
Ans: A

102. …… Method Waits for the browser to complete the current navigation.
A) Exist
B) Wait
C) WaitProperty
D) Sync
Ans: D


103. You can insert …….. statements that instruct QuickTest to wait until an object exists
A) Exist
B) Wait
C) Both A & B
D) None
Ans: C

104. Sub Sync_Example()
Browser(“Mercury Tours”).Page(“Mercury Tours”).Sync
End Sub
The above example uses the Sync method to wait for the Mercury Tours page to synchronize before performing the next

operation.
A) True
B) False
Ans: A

105. …..Property- The period of time QuickTest waits before checking the emulator status (in milliseconds).
A) SyncTime
B) Sync.Time
C) TimeSync
D) Time.Sync
Ans: A

106. ……. Property- Indicates whether QuickTest beeps after performing each Sync function during a run session.
A) BeepAfterSync
B) BeepOnSync
C) BeepSync
D) Beep.Sync
Ans: B

107. …… Statement – Initiates a pause during a run session.
A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit
Ans: B

108. Unlike the Exist method, the ……. method enables you to synchronize the test run based on a specific object
property.
A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit
Ans: A

109. ……….. Property – is the maximum time (in milliseconds) that QuickTest waits for a Web page to load before
running a step.
A) BrowserTimeout
B) Browser_Navigation_Timeout
C) BrowserNavigationTimeout
D) Browser_Timeout
Ans: C

110. The …….. checks a variety of objects such as buttons, radio buttons, combo boxes, lists, and so forth.
A) Image checkpoint
B) standard checkpoint
C) Bitmap checkpoint
D) Accessibility checkpoint
Ans: B

111. You create an image checkpoint by inserting a …….. on an image object.
A) Image checkpoint
B) standard checkpoint
C) Bitmap checkpoint
D) Accessibility checkpoint
Ans: B

112. ……… are also supported for some list view objects, such as WinListView and VbListView, as well as other list
view objects in external add-in environments.
A) Table checkpoints
B) standard checkpoints
C) Accessibility checkpoints
D) XML checkpoints
Ans: A

113. …….identifies areas of your Web site that may not conform to the World Wide Web Consortium (W3C) Web Content
Accessibility Guidelines.
A) Accessibility Checkpoint
B) standard checkpoints
C) Database checkpoints
D) Accessible Checkpoint
Ans: A

114. …….. Specifies the time interval (in seconds) during which QuickTest attempts to perform the checkpoint
successfully.
A) Check timeout
B) Checkpoint interval timeout
C) Checkpoint timeout
D) Quicktest timeout
Ans: C

115. ……….. Specifies when to perform the checkpoint in the test.
A) Insert statement.
B) Check statement.
C) timeout statement.
D) checkpoint statement.
Ans: A

116. You can view the results of the checkpoint in the ……..
A) Test Results window
B) Checkpoint window
C) Information Pane
D) Checklist window
Ans: A

117. By default, the bottom right part of the Test Results window displays information on the selected checkpoint only if
it has the status Failed.
A) True
B) False
Ans: A

118. If you want to retrieve the return value of a checkpoint (a boolean value that indicates whether the checkpoint
passed or failed), you must add ……… the checkpoint argument in the statement in the Expert View.
A) parentheses around
B) Properties with
C) Arguments with
D) Values alongwith
Ans: A

119. You can also use the ……… to check specific property values.
A) CheckProperty method
B) CheckItemProperty method
C) ItemProperty method
D) Property method
Ans: A

120. You cannot modify the settings of existing checkpoints.
A) True
B) False
Ans: B

121. You can edit information in the Data Table by typing directly into the table cells.
A) True
B) False
Ans: A

122. You can use a formula in a checkpoint to confirm that an object created on-the-fly (dynamically generated) or another
variable object in your Web page or application contains the value it should for a given context.
A) True
B) False
Ans: A

123. Each row in the table represents the set of values that QuickTest submits for the ……… arguments during a single
iteration of the test or action.
A) parameterized
B) Non-parameterized
C) distributed
D) None of above
Ans: A

124. For every action called in your test, QuickTest creates a corresponding …….. in the Data Table so that you can
enter Data Table parameters that are specific to that action only.
A) action sheet
B) Excel sheet
C) Both A & B
D) None
Ans: C

125. There are three kinds of actions:
A) non-reuse action, reuse action, external action
B) Call to internal action, Call to reusable action, external action
C) non-reusable action, reusable action, external action
D) Call to non-reusable action, reusable action, external action
Ans: C

126. When you create a test, it includes ….. action.
A) Single
B) unlimited
C) Three
D) Multiple
Ans: B

127. By default, new actions are
A) Short
B) External
C) reusable
D) non-reusable
Ans: B

128. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the
steps for a selected reusable or external action.
A) Action Flow
B) Action file
C) Action List
D) Action Repository
Ans: D

129. In the ……., the Action List is always visible and the Expert View always displays the script for the selected
action.
A) Keyword View
B) Expert View
C) Action Flow
D) Action View
Ans: A

130. ……. Method – Imports a sheet of a specified file to a specified sheet in the run-time Data Table.
A) SheetImport
B) ImportSheet
C) ImportDataTable
D) ImportTable
Ans: B

131. You can display or hide the Action toolbar in the Keyword View by choosing View > Toolbars > Action.
A) View > Toolbars > Action
B) View > Toolbars > Actions
C) View > Toolbar > Action
D) Views > Toolbars > Action
Ans: A

132. The column headings in the sheet you import must match the Data Table parameter names in the action for which the
sheet is being imported. Otherwise, your test or component may fail.
A) True
B) False
Ans: A

133. The sheet you import automatically takes the name of the sheet it replaces.
A) True
B) False
Ans: A

134. The use of complex and/or nested formulas in the Data Table is supported.
A) True
B) False
Ans: B

135. During the run session, QuickTest creates a ……. Data Table—a live version of the Data Table associated with your
test.
A) True
B) False
Ans: A

136. The data your test uses is stored in the ……. Data Table, which is displayed in the Data Table pane at the bottom
of the screen while you insert and edit steps.
A) design-time
B) Run-time
C) Current
D) None
Ans: A

137. If it is important for you to save the resulting data from the run-time Data Table, you can insert a
……….statement to the end of your test to export the run-time Data Table to a file.
A) Export.Datatable
B) DataTable_Export
C) DataTable.Export
D) Both A & B
Ans: C

138. When you parameterize a step in a test using the Data Table, you must decide whether you want to make it a global
Data Table parameter or an action Data Table parameter.
A) True
B) False
Ans: A

139. After running a parameterized test, you can view the actual values taken from the Data Table in the Test Results
Run-Time Data Table.
A) True
B) False
Ans: A

140. …… Property – Returns the design-time Data Table, which enables you to modify the data that is used for the Data
Table parameters in your test or business component.
A) DataTable
B) DesignTable
C) Design_Table
D) None
Ans: A

141. The Data Table assists you in parameterizing your test.
A) True
B) False
Ans: A

142. You can parameterize values ….. in your test.
A) in Steps
B) in Checkpoints
C) of Action Parameters
D) Both A & B
E) All of above
Ans: E

143. There are four types of parameters: Test/Action, Random number, Environment Variable, Regular Expression.
A) True
B) False
Ans: B

144. You can parameterize values in steps and checkpoints while …… your test.
A) recording
B) editing
C) Both A & B
Ans: C

145. While using Test and Action Input Parameters,you can enter the parameter name in the Expert View using the Parameter
utility object, in the format: ………… for the current action.
A) Parameter(“ParameterName”)
B) ParameterName(“Parameter”)
C) Parameter(“Parameter-Name”)
D) Parameter(“Parameter_Name”)
Ans: A

146. ….. parameters are available only for top-level actions.
A) Action
B) Environment Variable
C) Test
D) None
Ans: C

147. …… parameters are available for subsequent steps and for nested actions. They are defined in the action
containing the steps or in the action that calls the nested action.
A) Action
B) Environment Variable
C) Test
D) Parent action
Ans: D

148. By outputting values to the global Data Table sheet from one action and using them as input parameters in another
action, you can easily pass values from one action to another.
A) True
B) False
Ans: A

149. When specifying the name for data table parameter, the first character of the parameter name must be a ……
A) letter
B) underscore
C) number
D) both A & b
Ans: D

150. …… parameters are especially useful for localization testing, when you want to test an application where the user
interface strings change, depending on the selected language.
A) Action
B) Environment
C) Test
D) Parent action
Ans: B

151. You can also store environment variable files in Quality Center.
A) True
B) False
Ans: A

151. ……. built-in environment variable that tells version of the OS on which you are working.
A) OS
B) OS_Ver
C) OSVER
D) OSVersion
Ans: D

153. Random number parameters are appropriate for non-numeric
values, such as text or hypertext links.
A) True
B) False
Ans: B

154. Regular expressions enable QuickTest to identify objects and text strings with undependable values.
A) True
B) False
Ans: A

156. You can use regular expressions only for values of type string and number.
A) True
B) False
Ans: B

157. If you expect the value of a property to change in an unpredictable way during each run session, you can use regular
expressions
A) True
B) False
Ans: B

158. All …….. are automatically treated as regular expressions.
A) programmatic description
B) Window
C) WinObject
D) Collection
Ans: A

159. If a backslash character is used before a character that has no special meaning, the backslash is ignored.
A) True
B) False
Ans: A

160. You can use regular expressions in the Find what and Replace with strings to enhance your search.
A) True
B) False
Ans: A

161. Regular Expressions can also be used with XML checkpoints.
A) True
B) False
Ans: A

162. What is the Regular Expression Matching Zero or More Specific Characters
A) x
B) #
C) *
D) &
Ans: C

163. Virtual objects enable you to record and run tests on objects that are normally recognized by QuickTest.
A) True
B) False
Ans: B

164. In the test results, the virtual object is displayed as though it is a standard class object.
A) True
B) False
Ans: A

165. QuickTest does not support virtual objects for ……. recording.
A) analog
B) low-level
C) normal
D) both A & B
E) both A & C
Ans: D

166. You can use the Object Spy to view virtual object properties.
A) True
B) False
Ans: B

167. You cannot insert any type of checkpoint on a virtual object
A) True
B) False
Ans: A

168. The ………… contains all the virtual object collections defined on your computer.
A) Virtual Objects Manager
B) Virtual Manager
C) Virtual Object Manager
D) Virtual Object Wizard
Ans: C

169. Extention of virtual object collection files
A) .vcf
B) .vot
C) .vct
D) .vcd
Ans: B

170. You can remove virtual objects from your test by ……. these objects.
A) disabling recognition of
B) deleting
C) deleting virtual object collection files of
D) All of Above
E) both A & B
Ans: E

171. When you want QuickTest to recognize virtual objects during recording, ensure that the ……. check box in the
General tab of the Options dialog box is cleared.
A) Disable recognition of virtual object Files while recording
B) Disable recognition of virtual object Collection while recording
C) Disable recognition of virtual objects while recording
D) Enable recognition of virtual objects while recording
Ans: C

172. QuickTest identifies a virtual object according to its ……
A) Properties
B) boundaries
C) Object Spy
D) Edges
Ans: B

173. Recovery scenarios activate specific recovery operations when ……… occur.
A) Specific Errors
B) Test Errors
C) Trigger Events
D) QTP Errors
Ans: C

174. You can also control and activate your recovery scenarios during the run session by inserting ………….. into
your test.
A) Trigger Events
B) Recovery Events
C) Recovery Statements
D) Catch Statements
Ans: C

175. If you choose On error in the Activate recovery scenarios box in the Recovery tab of the Test Settings dialog box,
the recovery mechanism does not handle triggers that occur in the last step of a test.
A) True
B) False
Ans: A

176. By default, recovery scenario operations are activated only after a step returns an error.
A) True
B) False
Ans: A

177. A ……. is a convenient way to organize and store multiple recovery scenarios together.
A) recovery file
B) recovery folder
C) Recovery Log
D) Log File
Ans: A

178. The Recovery Scenario Manager dialog box enables you to create and edit recovery files, and does not let you create
and manage the recovery scenarios stored in those files.
A) True
B) False
Ans: B

179. Each recovery scenario is represented by an icon that indicates its type.
A) True
B) False
Ans: A

180. The Recovery Operations screen in Recovery Scenario Wizard enables you to manage the collection of …….. in the
recovery scenario.
A) recovery operations
B) recovery Files
C) Trigger events
D) All of Above
Ans: A

181. If you define a Restart Microsoft Windows recovery operation, it is always inserted as the last recovery operation,
and you can change its position in the list.
A) True
B) False
Ans: B

182. If more than one scenario uses a function with the same name from different function libraries, the recovery process
may fail.
A) True
B) False
Ans: A

183. To debug a function library, you must first associate it with a test and then debug it from that test.
A) True
B) False
Ans: A

184. To detect and isolate defects in a test or function library, you can control the run session using the …. command
A) Pause
B) Run
C) F14
D) Session
Ans: A

185. When the test or function library run stops at a breakpoint, you can use the …… to check and modify the values of
VBScript objects and variables.
A) Debug Window
B) Debug Dialog
C) Debug Viewer
D) Debug page
Ans: C

186. While the test and function libraries are running in debug mode, they are read-only
A) True
B) False
Ans: A

187. You cannot debug a file that is called using an …… statement, or any of the functions contained in the file.
A) ExecuteFiles
B) Execute_File
C) Execute-File
D) ExecuteFile
Ans: D

188. The debug session can continue at the backend while you can perform file operations like opening a new test etc.
A) True
B) False
Ans: B

189. Any changes you apply to external resources saved in the file system, such as function libraries, are implemented
only when the test is closed and reopened but any changes you apply to any external resource that is saved in your Quality
Center project, such as a function library, will be implemented immediately.
A) True
B) False
Ans: B

190. You can use the ………. command to begin your debug session at a specific point in your test.
A) Start from Step
B) Run to Step
C) Run from Step
D) Start to Step
Ans: A

191. You can specify the time (in milliseconds) QuickTest pauses between each step by modifying the ….. option in the
Run tab of the Options dialog box (Tools > Options).
A) Delay step execution by
B) Delay every step execution by
C) Delay all steps execution by
D) Delay each step execution by
Ans: D

192. To display the Debug toolbar, choose …………
A) View > Toolbar > Debug
B) View > Toolbars > Debugs
C) Views > Toolbar > Debug
D) View > Toolbars > Debug
Ans: D

193. You can install the QuickTest…… add-ins (Web, ActiveX, Visual Basic) when you install QuickTest Professional, or
you can install the QuickTest built-in add-ins at a later time by running the installation again.
A) internal
B) external
C) built-in
D) All of above
Ans: C

194. Add-ins that are installed separately from the QuickTest Professional installation are referred to as …….
add-ins.
A) internal
B) external
C) built-in
D) built-out
Ans: B

195. When QuickTest opens, you can choose which of the installed add-ins you want to load using the QuickTest Professional
– …… dialog box.
A) Add-In Window
B) Add-In
C) Add-In Manager
D) Add-In Management
Ans: C

196. Installing and Loading an Add-in is one and the same thing.
A) True
B) False
Ans: B

197. You can install Add-in Upgrade patches by running the relevant patch executable from the \…… folder.
A) AddinsUpdate
B) AddinsUpgrade
C) Addins_upgrade
D) Both A & B
Ans: B

198 In Add-in Manager dialog box, Time-Limited column displays values only when using a QuickTest seat license — not a
concurrent license.
A) True
B) False
Ans: A

199. You can view the list of add-ins that are currently installed or loaded by choosing ……………….
A) File > Settings
B) Tools > Options and click the General tab.
C) Help > About QuickTest Professional.
D) both A & B
Ans: C

200. To maximize performance and object identification reliability, load all the add-ins.
A) True
B) False
Ans: B

201. The add-in is displayed as Not Licensed in the License column of the Add-in Manager dialog box:
A) If an add-in license has not yet been installed for a specific external add-in.
B) if no concurrent license server within your subnet has a registered license for the specific add-in
C) if all concurrent licenses are in use
D) All of Above
Ans: D

202. You can use only one license type per session for QuickTest Professional and all loaded add-ins-either seat or
concurrent.
A) True
B) False
Ans: A

203. Before you record or run a test on a Web or Windows application, you can use the …. dialog box to instruct
QuickTest which applications to open when you begin to record or run your test.
A) Record and Run
B) Record and Run Settings
C) Run and Record
D) Run and Record Settings
Ans: B

204. If you define environment variables to specify the record and run details, those values override the values in the
Record and Run dialog box.
A) True
B) False
Ans: A

205. You can record tests only on …………
A) Microsoft Internet Explorer
B) Netscape Browser
C) Mozilla Firefox
D) Opera
Ans: A

206. Record and Run Settings window contains two tabs
A) Web & Window
B) Web & Windows Applications
C) Web & Window Applications
D) Web & Windows Application
Ans: B

207. You can add up to … applications to the application list displayed in the Windows Applications tab
A) 10
B) 12
C) 24
D) 64
Ans: A

208. You can use special, predefined environment variables to specify the applications or browsers you want to use for
your test while specifying the Record and Run Details
A) True
B) False
Ans: A

209. If you select the option to Record and Run on any application or browser (the upper radio button in each tab of the
Record and Run Settings dialog box), QuickTest ….. any defined record and run environment variables.
A) does not
B) ignores
C) may or may not ignore
D) None of above
Ans: B

210. To use environment variables to specify the applications or browsers you want to use for your test run, you must use
the appropriate variable names E.g. the variable name for the Web address to display in the browser is
A) URL_VAR
B) URL_EN
C) URL_ENV
D) URL_VA
Ans: C

211. The setting of the Active Screen capture level (Tools > Options > Active Screen tab) can significantly affect the
….. for your test and the functionality of the Active Screen while editing your test.
A) repeating time
B) waiting time
C) average time
D) recording time
Ans: D

212. The Web tab (Record and Run Settings dialog box) is available only when Web support is installed and loaded.
A) True
B) False
Ans: A

213. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the
steps for a selected reusable or external action.
A) Action Menu
B) Action List
C) Action Toolbar
D) Action View
Ans: B

214. You can view the ……. of the original action in the General tab of the Action Properties dialog box.
A) Parameters
B) Location
C) Associated Repositories
D) Type
Ans: B

215. You can create an additional call to any reusable or external action in your test by pressing …… while you drag
and drop the action to another location at a parallel (sibling) level within your test.
A) F3
B) alt
C) shift
D) ctrl
Ans: D

216. You can use action parameters in any step in your action (including function calls).
A) True
B) False
Ans: A

217. Input values for an action parameter can be retrieved
A) from the test (for a top-level action)
B) from the parameters of the parent action that calls it (for a nested action)
C) from the output of a previous action call (for a sibling action)
D) All of above
Ans: D

218. The Action Call Properties dialog box enables you to set options that apply only to a …… action call.
A) following
B) preceeding
C) specific
D) internal
Ans: C

219. Specifying input and output parameter values in action calls is …….
A) required
B) optional
C) required only for internal action
D) both A & B
Ans: B

220. You can share a value that is generated in one action with other actions in your test by storing the value in the
….. Data Table.
A) Internal
B) External
C) Local
D) Global
Ans: D

221. ExitAction:
A) Exits the current action, regardless of its iteration attributes.
B) Exits the current iteration of the action.
C) Exits the test, regardless of its iteration attributes.
D) Exits the current global iteration.
Ans: A

222. If the action called by the RunAction statement includes an ExitAction statement, the RunAction statement can return
the value of the ExitAction’s RetVal argument.
A) True
B) False
Ans: A

223. If an object with the same name and description is located in both the local object repository and in a shared object
repository that is associated with the same action, the action uses the …… object definition.
A) shared
B) local
C) Can use any
D) None of above.
Ans: B

224. You cannot use the same shared object repository with multiple actions.
A) True
B) False
Ans: B

225. If one or more of the property values of an object in your application differ from the property values QuickTest uses
to identify the object, your test ….. fail.
A) may
B) must
C) should
D) will certainly
Ans: A

226. You can open as many shared object repositories as you want.
A) True
B) False
Ans: A

227. You can also open an object repository from the ………. in the File menu.
A) Recent Folders list
B) Current Files list
C) Recent Files list
D) Both A & c
Ans: C

228. If you opened the object repository in …… mode, you must enable editing for the object repository before you can
modify it.
A) read-write mode
B) read-execute mode
C) read-write-execute mode
D) read-only mode
Ans: D

229. You can also modify a shared object repository by merging it with another shared object repository.
A) True
B) False
Ans: A

230. You can also add objects to a shared object repository using the ……. option.
A) Navigate and Learn
B) Navigate and earn
C) Navigate
D) Navigate and Click
Ans: A

231. While Finding Objects in an Object Repository, You can use the Find and Replace dialog box to replace property or
object names.
A) True
B) False
Ans: B

232. In the Expert View, you can use the Object property to activate the method for a Web object.
A) True
B) False
Ans: A

233. The test object property set for each test object is created and maintained by ……. The run-time object property
set for each run-time object is created and maintained by the object creator
A) Microsoft
B) Adobe
C) HP
D) QuickTest
Ans: D

234. You can view or modify the test object property values that are stored with your component in the Object Properties
or Object Repository dialog box.
A) True
B) False
Ans: A

235. It is possible that you can use the Object property to access the native properties of any run-time object.
A) True
B) False
Ans: A

236. You cannot retrieve the values of test object properties from a run-time object.
A) True
B) False
Ans: B

237. You can use the GetTOProperty, GetTOProperties, and SetTOProperty methods in your …….. to set and retrieve the
test object property values of the test object.
A) Test
B) Function Library
C) Applciation area
D) Both A & B
Ans: D

238. Because QuickTest refers to the temporary version of the test object during the run session, any changes you make
using the SetTOProperty method apply only during the course of the run session, and do not affect the values stored in the
test object repository.
A) True
B) False
Ans: A

239. You can use the Object Spy at any time to view ….. properties and values of the objects in the application you are
testing.
A) run-time
B) test object
C) Both A & B
D) None
Ans: C

240. You cannot add to the list of properties that QuickTest uses to identify an object.
A) True
B) False
Ans: B

241. The default properties for a Link object (hypertext link) are…
A) Name
B) text
C) HTML tag
D) Tag
Ans: B, C

242. QTP can detects an application crash and activate a defined recovery scenario to continue the run session.
A. True
B. false
Ans: A

243. Browser navigation timeout’ is in which tab of Test Settings (File->Settings) window.
A) Properties
B) Resources
C) Web
D) Web Settings
Ans: C

244. Identify the tabs in the Test Settings (File->Settings) window
A) Properties, Run, Resources, Parameters, Environment, Web, Recovery
B) Properties, Run, Resources, Parameters, Environment, WebSettings,Recovery
C) Properties, Run Options, Resources, Parameters, Environment, Web,Recovery
D) Properties, Run, Resources, Input Parameters, Environment, Web, Recovery
Ans: A

245. Generate Script’ is in which tab of Test Settings (File->Settings)window
A) Properties
B) Web
C) Resources
D) Recovery
Ans: A

246. The following are the four main columns in the Keyword view
A) Item, Operation, Value, Comments
B) Item, Operation, Value, Documentation
C) Item, Operation, Property, Documentation
D) Number, Operation, Value, Documentation
Ans: B

247. For each object and method in an Expert View statement, acorresponding row exists in the Keyword View.
A) True
B) False
C) There is a problem with the statement.
D) None of above
Ans: A

248. You can work on one or several function libraries at the same time.
A) True
B) False
Ans: A

249. You can insert additional steps on the test objects captured in the Active screen after the recording session.
A) True
B) False
Ans: A

250. The Active Screen enables you to parameterize object values andinsert checkpoints
A) True
B) False
Ans: A



0 comments:

Post a Comment