9/7/16

QTP/UFT Certification Questions and Answers-Part 1

1. When you modify the name of an object in the local object repository, the name is automatically updated in ……. for all occurrences of the object..
A) in the Keyword View
B) in the Expert View
C) Both Keyword and Expert View
D) Changing name of an object doest not effect keyword or expert view
Ans: C

2. Can we add external library files in QTP?
A. No
B. Yes
Ans: B


3. How many tabs are there in Test Settings (File->Settings) window
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
Ans: C

4. What can you use to handle unpredictable testing exceptions?
A. A Do Loop
B. Recovery Scenario
C. IFHEN statement
D. Selectase statement
Ans: B

5. What is the shortcut key to open a Step Generator.
A) F2
B) F5
C) F6
D) F7
Ans: D

6. You can also encrypt strings in Data Table cells using the ……… option in the Data Table menu.
A) Decrypt
B) Encrypt
C) Encrypt Code
D) Decrypt Code
Ans: B

7. When you create a test, it includes ….. action.
A) Single
B) unlimited
C) Three
D) Multiple
Ans: A

8. In the Keyword View, you can also view properties for items such as checkpoints.
A) True
B) False
Ans: A

9. QuickTest saves the object repository with a ….. extension in the specified location
A) .vsr
B) .tsr
C) .lsr
D) .qsr
Ans: B

10. For opening the QuickTest Professional Help we can use…….
A) F3
B) F5
C) F1
D) F2
Ans: C

11. Using the Object Spy, you can view
A) the run-time or test object properties and methods of any object in an open application.
B) the run-time or test object properties of any object in an open application.
C) the test object properties and methods of any object in an open application.
D) the run-time object properties and methods of any object in an open application.
Ans: A

12. There are ………object type filters in Object spy dialog box.
A) Two
B) Three
C) Four
D) Five
Ans: A

13. In the Object Spy window, in the Properties Tab
A) Copying of Properties and its values is possible with CTRL+C
B) Copying of Properties and its values is possible by right clicking on it and choosing copy.
C) Copying of Properties and its values is possible with both A) and B) methods
D) Copying of Properties and its values is possible is not possible
Ans: A

14. Object Spy dialog box
A) Can be resized
B) cannot be resized
Ans: A

15. In the Object Spy window, in the methods Tab
A) Copying of Methods is possible with CTRL+C
B) Copying of Methods is possible by right clicking on it and choosing copy.
C) Copying of Methods is possible with both A) and B) methods
D) Copying of Methods is possible is not possible
Ans: A

16. ………….. are the highest level of the test hierarchy in the Keyword view.
A) Tests
B) Steps
C) Call to Actions
D) Actions
Ans: D

17. You can copy and paste or drag and drop actions to move them to a different location within a test
A) True
B) False
Ans: A

18. You can print the contents of the Keyword View to your Windows default printer (and even preview the contents prior to printing).
A) True
B) False
Ans: A

19. In the step Browser > Page > Edit > Set “Sachin”, identify container object(s)
A) Browser
B) Edit
C) Page
D) Both Browser & Page
Ans: D

20. You can use the Keyword View to add a step ……….in your test.
A) at the end
B) below the currently selected step
C) at the beginning
D) at any point
Ans: D

21. The Documentation cell is………….
A) Read-only
B) Write-only
C) Read and Write
D) Read write & execute
Ans: A

22. An Item column can be any of the following:
A) A test object
B) A statement like Dim
C) A step generated by step generator
D) All of above
Ans: D

23. The Operation cell in the keyword view specifies the operation to be performed on the item listed in the……….. Column.
A) Operation
B) Documentation
C) Item
D) Value
Ans: C

24. Even if the Item column in the Keyword View is displayed to the right of the Operation column, you must still first select an item to view the list of available operations in the Operation column.
A) True
B) False
Ans: A

25. The Value cell in the keyword view can contain…….. Value
A) Constant
B) Parameter
C) Both A) & B)
D) None of these
Ans: C

26. In addition to adding standard statement steps to your test using the Keyword View, you can also insert
A) Checkpoint step
B) Output value step
C) Comment step
D) All of above
Ans: D

27. The correct syntax of the conditional statement starting with Do is…..
A) Do…While
B) Do…Until
C) Do…Next
D) Both A) and B)
Ans: D

28. QuickTest processes a comment when it runs a test.
A) True
B) False
Ans: B

29. Press ….. to add a new step below the currently selected step.
A) F8
B) Shift + A
C) F0
D) Shift + A + Q
Ans: A

30. While working with the Keyword View, you can …… steps to move them to a different location in a test or in an action
A) Copy and Paste
B) Cut and Paste
C) Drag and drop
D) Both A) and C)
Ans: D

31. You can specify the order in which the columns are displayed in the Keyword view.
A) True
B) False
Ans: A

32. You can view ……. while working with keyword view.
A) object properties
B) action properties
C) action call properties
D) checkpoint properties
E) Output value properties
F) None of the above
G) All of above
Ans: G

33. The …………… enables you to encode your passwords and place secure values into the Data Table.
A) Password Encoder
B) Password Decoder
C) Password Encode
D) Password Decode
Ans: A

34. You cannot manage some aspects of a local object repository using the QuickTest Object Repository automation object model..
A) True
B) False
Ans: B

35. For each action, you can use a combination of objects from your local and shared object repositories.
A) True
B) False
Ans: A

36. QuickTest adds all new objects to the local object repository even if one or more shared object repositories are already associated with the action assuming that an object with the same description does not already exist in one of the associated shared object repositories..
A) True
B) False
Ans: A

37. If a child object is added to a local object repository, and its parents are in a shared object repository, then you have to manually drag and drop its parent objects from shared object repository to local object repository.
A) True
B) False
Ans: B

38. The ……. is not accessible as a separate file
A) local object repository
B) shared object repository
C) Both
D) None
Ans: A

39. In the Object Repository window:.
A) Local objects are editable (black)
B) Shared objects are in read-only format (gray)
C) Local objects are in read-only format (gray)
D) Shared objects are editable (black)
Ans: AB

40. Mark true statement(s):.
A) You can delete objects from a shared object repository using the Object Repository window.
B) You can delete objects from the local object repository using the Object Repository Manager
C) You can delete objects from the local object repository using the Object Repository window
D) You can delete objects from a shared object repository using the Object Repository Manager
Ans: CD

41. If an object is contained in both local and shared repositories then, during a run session.
A) QuickTest will use the object in the local object repository
B) QuickTest will use the object in the Shared object repository
C) There will be a conflict
D) QuickTest will use Descriptive Programming
Ans: A

42. When you copy an object to the local object repository
A) its parent objects are also copied to the local object repository
B) its parent objects are not copied to the local object repository
C) You have to manually copy its parent objects are also copied to the local object repository
D) You have to manually drag and drop its parent objects
Ans: A

43. For tests, you can also view test object properties and property values for objects in the Active Screen, regardless of whether the objects are stored in the object repository.
A) True
B) False
Ans: A

44. Object Properties window differs for objects stored in Shared and Local object repository.
A) True
B) False
Ans: A

45. You can rename objects in the shared object repository using the Object Repository Manager
A) True
B) False, you cannot rename objects in shared object repository
Ans: A

46. When you modify the name of an object in a shared repository, the name is automatically updated in all tests open on the same computer that use the object repository as soon as you make the change, even if you have not yet saved the object repository with your changes.
A) True
B) False
Ans: A

47. An …….. assigns a numerical value to a test object that indicates its order or location relative to other objects with an otherwise identical description (objects that have the same values for all properties)
A) Index identifier.
B) ordinal identifier.
C) SMART ID identifier.
D) original identifier.
Ans: B

48. You can add an object to the local object repository only if that object does not already exist in a shared object repository that is associated with the action. If an object already exists in an associated shared object repository, you can add it to the local object repository using the …….. option.
A) Copy from Shared Repository
B) Copy from Shared Object Repository
C) Copy to Local
D) Copy to Local repository
Ans: C

49. You can copy, paste, and move objects in the local object repository using the Object Repository window, and copy, paste, and move objects both within a shared object repository and between shared object repositories using the Object Repository Manager. But you cannot copy objects from a shared object repository to the local object repository to modify them locally
A) True
B) False
Ans: B

50. You can modify an object stored in a shared object repository.
A) using the Object Repository Manager
B) using the Object Repository window
C) you can copy it to the local object repository and then modify its properties
D) you cannot modify properties of objects stored in Shared object repository
Ans: AC

51. At the time of copying, pasting and moving objects, you cannot move an object to any of its descendants.
A) True
B) False
Ans: A

52. When you remove a step from your test, its corresponding object is also removed from the object repository
A) True
B) False
Ans: B

53. You can use the Find and Replace dialog box to replace property or object names.
A) True
B) False
Ans: B

54. In the Associated Repositories tab of the Action Properties dialog box, the ……object repository is always listed first and cannot be moved down the priority list or deleted.
A) local
B) shared
C) Both
D) None
Ans: A

55. In the Associated Repositories tab of the Action Properties dialog box, although we can order the object repositories according to our choice except the fact that Shared Repository remains the first one and cannot be removed.
A) True
B) False
Ans: B

56. If your object repositories are stored in the file system and you want other users or Mercury products to be able to run this action on other computers, you should set the file path as a
A) Absolute path
B) relative path
C) both
D) None of above
Ans: B

57. A test comprises calls to actions. When you create a new test, it contains a call to a …… action.
A) One
B) Two
C) Three
D) Multiple
Ans: A

58. The Object Repository window is …… during record and run sessions
A) read-only
B) read-write only
C) read-write and enable
D) None of above
Ans: A

59. When you open a test, you can choose to view ……
A) the test flow (calls to actions)
B) you can view and edit the individual actions stored with your test.
C) Both A & B
D) None
Ans: C

60. There are three kinds of actions:
A) non-reuse action, reuse action, external action
B) Call to internal action, Call to reusable action, external action
C) non-reusable action, reusable action, external action
D) Call to non-reusable action, reusable action, external action
Ans: C

61. By default, new actions are
A) Short
B) External
C) reusable
D) non-reusable
Ans: D

62. You can display or hide the Action toolbar in the Keyword View by choosing ……..
A) View > Toolbars > Action
B) View > Toolbars > Actions
C) View > Toolbar > Action
D) Views > Toolbars > Action
Ans: A

63. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the steps for a selected reusable or external action.
A) Action Flow
B) Action file
C) Action List
D) Action Repository
Ans: C

64. In the ……., the Action List is always visible and the Expert View always displays the script for the selected action.
A) Keyword View
B) Expert View
C) Action Flow
D) Action View
Ans: B

65. For every action called in your test, QuickTest creates a corresponding …….. in the Data Table so that you can enter Data Table parameters that are specific to that action only.
A) action sheet
B) Excel sheet
C) Both A & B
D) None
Ans: A

66. If the action is called more than once within the test flow or if the action is called by a reusable action, the Reusable action option is ……
A) read-only
B) write-only
C) both read and write
D) read-write-executable.
Ans: A

67. You cannot expand …… actions from the test flow view.
A) reusable
B) non-reusable
C) both A & B
D) None
Ans: A

68. You can associate ……. object repositories with an action, and the same object repository can be associated with different actions as needed
A) Nine
B) Twenty one
C) as many as you need
D) Twelve
Ans: C

69. Sometimes you may want to call an action from within an action. This is called …….
A) Reusability
B) Nesting
C) Sharing
D) None
Ans: B

70. If a reusable action is called more than once in a test and you split the action into two independent actions, each call to the action within the test will be followed by a call to the new (reusable) action. If a reusable action is called from another test, however, …… it may cause the calling test to fail.
A) Nesting
B) Splitting
C) Reusing
D) Both A & C
Ans: B

71. You can associate shared object repositories with …… actions simultaneously, using the Associate Repositories dialog box
A) seven
B) Two
C) Three
D) Multiple
Ans: D

72. You must use the …… Action option in QuickTest if you want to save an action under another name.
A) Resave
B) Rename
C) Reuse
D) Split
Ans: B

73. When you remove an external action, you remove all calls and the action from the action list. The original action is also affected.
A) True
B) False
Ans: B

74. If you want to include one or more statements in every new action in your test, you can create an ….
A) reusable action
B) split action
C) Function
D) action template
Ans: D

75. With QuickTest Professional 9.0, a maximum of ………. Actions can be placed into a script
A) 110
B) 256
C) 120
D) 512
Ans: C

76. Only the file name …… is recognized as an action template
A) ActionTemplate.mst
B) Action_Template.mst
C) Action-Template.mst
D) ActionTemplates.mst
Ans: A

77. You can also press …… to open the Rename Action dialog box
A) Shift + F2
B) Shift + F3
C) Shift + F4
D) Shift + F5
Ans: A

78. You can import and export object repositories from and to …. files.
A) XML
B) MTS
C) TSR
D) XLS
Ans: A

79. The Object Repository automation object model enables you to manipulate QuickTest ……. object repositories and their contents from outside of QuickTest.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: A

80. Before using the Object Repository automation object model to manipulate shared object repository stored in Quality Center, you must download the shared object repository and save it to the file system.
A) True
B) False
Ans: A

81. In general, the ……. object repository is easiest to use when you are creating simple record and run tests.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: B

82. SetTOProperty changes the property values used to identify an object during the test run. It also effects the values saved in the Object Repository for the object.
A) True
B) False
Ans: B

83. After creating or editing an object repository XML file, it is recommended to use the QuickTest ……….functionality to verify that your file conforms to the QuickTest object repository schema.
A) Schema Verification
B) Schema Validation
C) XML Validation
D) XML Verification
Ans: B

84. To display the Comment in the Object Repository dialog box, you must use the attribute name ………
A) miccommentproperty
B) commentproperty
C) mic_comment_property
D) None of above
Ans: A

85. You can use the Object Repository Merge Tool to merge objects from ……
A) two shared object repositories into a single shared object repository.
B) the local object repository of one or more actions or components into a shared object repository.
C) Both A & B
D) None
Ans: C

86. ObjectRepositoryUtil Object Enables you to manipulate …..object repository files from outside of QuickTest Professional.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: C

87. GetTOProperty method returns the value of a specified property for a test object from the Object Repository.
A) True
B) False
Ans: A

88. You can use the objects and methods of the QuickTest ……………….. to write scripts that automatically manipulate object repositories, instead of performing these operations manually using the Object Repository Manager.
A) Automation object model
B) Object Repository automation object model
C) Object Repository model
D) Object Repository Script Object model
Ans: B

89. The new Object Repository Comparison Tool is accessible from the Object Repository Manager. You can use this tool to identify the differences between objects in ……..
A) two specified shared object repository files.
B) a Shared and a Local object repository files.
C) either Shared or Local object repository files.
D) two specified Local object repository files.
Ans: A

90. You must convert object repository files from QuickTest Professional 8.2.1 or earlier to the current format before you can use them in QuickTest Professional 9.0 or later. Which method lets you do so.
A) Conversion method
B) Converge method
C) Convert method
D) None
Ans: C

91. In QTP 9 or above, Test objects can be stored in two types of object repositories……..
A) a shared object repository and a Per-Action object repository.
B) a shared object repository and a local object repository.
C) a shared object repository and a Action object repository.
D) Both A & C
Ans: B

92. The Object Repository Manager enables you to open …… shared object repositories and modify them as needed
A) multiple
B) three
C) two
D) Seven
Ans: A

93. You open the Object Repository window for a specific component by choosing ……….
A) Resources > Object Repository
B) Tools > Object Repository
C) File > Object Repository
D) Help > Object Repository
Ans: A

94. …….. Method Loads the specified object repository.
A) Overload
B) Load
C) Both A & B
D) None
Ans: B

95. An object repository that is currently open by another user is locked, is it possible to merge a locked object repository.
A) Yes
B) No
Ans: A

96. All changes you make to an object repository are automatically updated in all components open on the same computer that use the object repository as soon as you make the change—even if you have not yet saved the object repository with your changes.
A) True
B) False
Ans: A

97. If you want to modify an object stored in a shared object repository, you can modify it…….
A) using the Object Repository Manager
B) you can modify it locally using the Object Repository window.
C) Both A & B
D) None of above
Ans: C

98. You can manage the shared object repository associations of a selected test using the …………
A) Associate Repositories dialog box
B) Object Repositories dialog box
C) Associate Repositories Manager dialog box
D) Object Repositories Manager dialog box
Ans: A

99. ……………. Returns an ObjectRepositories collection representing all object repository files associated with the action.
A) Object Property
B) Automation Object Model
C) ObjectRepositories Property
D) OR Property
Ans: C

100. If you do not want QuickTest to perform a step or checkpoint until an object in your application achieves a certain status, you should insert a ………. point to instruct QuickTest to pause the test until the object property achieves the value you specify
A) Synchronization
B) Check
C) Smart Identification
D) none of above
Ans: A



0 comments:

Post a Comment